Informasjon om fiberutbygging i 2018

breiband.jpg - Klikk for stort bilete

Det skal byggast ut fiber i desse områda i 2018:

Vest (Hyllestad-Salbu-Sørbøvåg-Borsholm):

Oppstart i feltet:                April/Mai.

Ferdigstilling:                    1.august.

Sør-Aust (Lifjord-Atterås-Akse-Leirvik):

Oppstart i feltet:                Mai/Juni.

Ferdigstilling:                    15. oktober.

Utbyggar er Enivest, som for tida reiser rundt til potensielle kundar i områda for sal av abonnement.

Prosjektet i vest vert finansiert av kommunen, Enivest og frå innbyggjarbidrag. Prosjektet i sør-aust vert i tillegg finansiert av fylket og NKOM.

For kvar enkelt abonnent vert det fakturert eit innbyggjarbidrag på kr. 8.000,-, som kan delast opp i 4 avdrag hjå kommunen. I tillegg har Enivest eit etableringsgebyr for oppretting av abonnement på maksimalt kr. 5.990,-.

Fibernettet vil så langt råd er verte etablert på eksisterande stolpar/master frå Everk og Telenor.  Det vil i tillegg bli ein del graving og micro-trenching (skjering) der det ikkje er stolpar tilgjengeleg.  Grunneigarar og oppsittarar vert kontakta når entreprenøren nærmar seg for å avklare detaljar om framføringsveg.

Kundar som har straumkabel til huset sitt i lufta, vil som regel også få fiberkabelen levert som luftstrekk.  For kundar som skal leverast via jordkabel må sjølv grave frå bustadhuset til tomtegrense eller til nærmaste stolpe.  Desse kundane vi få utlevert fiberrør for dette.  Orientering om dette vil entreprenør gje til den enkelte oppsittar.

Publisert av Stig Aron Tverberg. Sist endra 09.02.2018 av Stig A. Tverberg
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fann du det du leitte etter?